Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΕΑ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 19 - 24


Μετά από ένα ακόμα παιχνίδι με πολλή ένταση και νευρικότητα η ομάδα των PROMINI μας ηττήθηκε εχθές το απόγευμα, 19 - 24 στο γήπεδό μας από τον Άρη Πετρούπολης.

Είναι προφανές ότι ακόμα και όταν καταφέρνεις να κρατήσεις τον πολύ καλό αντίπαλο σου, μία πολύ αθλητική και επιθετικά δυνατή ομάδα όπως αυτή του Άρη Πετρούπολης, στους 24 πόντους αλλά εσύ σκοράρεις μόλις 19 πόντους βάζοντας τον πρώτο από αυτούς στο 17ο λεπτό !!! δεν μπορείς να κερδίσεις. Όταν στην πρώτη περίοδο έχεις σκορ 0-7, ένα τόσο "δυνατό" παιχνίδι δεν είναι ευκολο να "γυρίσει" ακόμα και όταν έχεις 2 επί μέρους -οριακά βέβαια- καλύτερες περιόδους και επί μέρους σκορ των υπόλοιπων τριών 19 - 17.

Σίγουρα τα παιδιά μας δεν ξέχασαν αυτά που ξέρουν και αυτά που δείχνουν μέχρι σήμερα στο τουρνουά. Το παιχνίδι ήταν "αθλητική μάχη" και από ότι φαίνεται δεν είμαστε ακόμα, "ψυχολογικά" κυρίως, έτοιμοι για τέτοια είδους παιχνίδια. Άλλωστε κάπως έτσι νομίζω χάθηκε και το παιχνίδι την προηγούμενη Κυριακή από τον Νικηφόρο.

Τα παιδιά θα το "δουλέψουν" και αυτό με τον προπονητή τους - μιλάμε για παιδιά 11-12 ετών που έχουν πολύ δρόμο και πολύ δουλειά μπροστά τους -  και κυρίως θα τα βοηθήσουμε όλοι εμείς διώχνοντας τους το συντομότερο το  "άγχος" και την "πίεση". Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις ηλικίες είναι να μάθουν μπάσκετ και να διαχειρίζονται σωστά τους ευατούς τους. 

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και σε κάτι άλλο εκτός παιχνιδιού, κάτι που δεν το συνηθίζω.

Εχθές το "παιχνίδι"  το έχασα δυστυχώς και εγώ. Αντιδρώντας στις προκλήσεις και ασχήμιες (και σε προσωπικό επίπεδο !!! ) του γνωστού ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ  γραφικού "μπασκετάνθρωπου" που ανήκει "δυστυχώς" στην μεγάλη αθλητική οικογένεια του Άρη Πετρούπολης, ξέφυγα τελείως από τις προσωπικές μου αρχές και την εν γένει συμπεριφορά μου καθώς και τα αθλητικά "πιστεύω"  που πρεσβεύει το σωματείο μας και αντέδρασα με άσχημο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ τους φίλους που με επανέφεραν άμεσα στην πραγματική διάσταση των πραγμάτων και δεν μου επέτρεψαν να εμπλακώ σε περαιτέρω καταστάσεις που δεν αρμόζουν ούτε στα παιδιά μας αλλά ούτε και σε αυτά του φιλοξενούμενου σωματείου. 

Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη για ότι τελικώς συνέβη από πλευράς μου, από εσάς, τα παιδιά μας και τον προπονητή μας αλλά και από τους λοιπούς φιλοξενούμενους μας που ήλθαν να χαρούν τα παιδιά τους μαζί με τα δικά μας στο παιχνίδι τους.
  
Επανερχόμενος στο παιχνίδι συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και τους προπονητές τους για την προσπάθεια και την αθλητική συμπεριφορά και καλή συνέχεια στο τουρνουά. 
 
Για την ιστορία

Το σκορ ανά περίοδο 0-7, 6-5, 4-5 και 9-7.

και η σύνθεση

ΕΑ ΝΙΚΑΙΑΣ (Τιτάκης):  Αλατσάκης Χρ., Βαλσάμης Ν., Έξαρχος Χρ.(2) , Ιορδανίδης Ν., Καρράς Φ.(2), Κάβουρας Στ.(5), Κώνστας Ν., Μαριόλης Δ.,  Μουρτίδης Αν., Μουρτίδης Αλ., Μπουζούκας Θ. (5), Νέζης Π. (2), Παυλίδης Π. (1), Σκανδαλάκης Ν., Ταγιάδος Γ., Τσερώνης Γ., Ψας Δ. (2)