Κανονισμός


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ ιδρύθηκε το 1997 ως  ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο ιδιωτικής πρωτοβουλίας που σκοπό την προώθηση αθλητισμού μέσω του μπάσκετ και να αναπτύξει την συνεργασία, την ομαδικότητα και την φιλία μεταξύ των παιδιών.
Το σωματείο αποτελείται από την ανδρική ομάδα που αγωνίζεται στην Β ΕΣΚΑΝΑ, την εφηβική ομάδα και την παιδική ομάδα που αγωνίζονται στα αντίστοιχα επίσημα πρωταθλήματα, καθώς και τις ακαδημίες όπου αθλούνται παιδιά 5+ ετών.
Κύριο και σχεδόν μοναδικό έσοδο των Ακαδημιών είναι οι εισφορές των γονέων. Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται τα έξοδα του Σωματείου (προπονητές, γραμματεία, διαιτητές των αγωνιστικών τμημάτων, αθλητικό υλικό, γιατροί). Το σωματείο διοικείται από δωδεκαμελές συμβούλιο το οποίο είναι υπεύθυνο για την επιλογή των προπονητών και την οικονομική διαχείριση του συλλόγου. Το συμβούλιο ορίζει τους εφόρους, έναν ή δύο ανά τμήμα.
Οι έφοροι είναι εκπρόσωποι του σωματείου, είναι υπεύθυνοι για τα δελτία των παιδιών που αγωνίζονται, ακολουθούν την ομάδα στους αγώνες, επιλύουν τυχόν προβλήματα μεταφοράς των παιδιών στους εκτός έδρας αγώνες με την συνδρομή των γονέων, παρακολουθούν προπονήσεις, ενημερώνουν τους γονείς για τυχόν αλλαγές προγράμματος και υποχρεούνται να επιλύουν προβλήματα και απορίες των γονέων μεταφέροντας τες στο διοικητικό συμβούλιο. Οι έφοροι γνωστοποιούνται στους γονείς στην αρχή της περιόδου.
Το πρόγραμμα των προπονήσεων γνωστοποιείται κατά την εγγραφή, με την επιφύλαξη κάποιων μεταβολών που οφείλονται σε λόγους για τους οποίους δεν είναι υπεύθυνο το σωματείο.
Η εγγραφή του παιδιού συνεπάγεται με πλήρη αποδοχή των κανονισμών και απαιτήσεων του σωματείου.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
1. Οι Ακαδημίες λειτουργούν από αρχές Σεπτεμβρίου έως και τέλη Ιουνίου.
2. Κατά την εγγραφή και ανάλογα με την ηλικία απαιτούνται:
  • Πιστοποιητικό γέννησης
  • Πιστοποιητικό υγείας από παιδίατρο, παθολόγο ή καρδιολόγο / Κάρτα Υγείας. Έως της προσκομίσεως του πιστοποιητικού υγείας, κατά την εγγραφή, ο κηδεμόνας υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Κανένας αθλητής δεν θα μπορεί να αγωνισθεί στις Ακαδημίες χωρίς την προσκόμιση των απαραίτητων ιατρικών πιστοποιητικών/βεβαιώσεων.
  • Υπογραφή εντύπου συναίνεσης για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR)
3. Για την εγγραφή του αθλητή ΔΕΝ δίνεται ποσό για την εγγραφή, αλλά καταβάλεται η πρώτη δόση της ετήσιας συνδρομής. Το ποσό της ετήσιας συνδρομής καθορίζεται κατ΄ έτος εφ’ άπαξ ή σε ισόποσες δόσεις με τη τελευταία να δίνεται έως το τέλος Μαρτίου. Στις περιπτώσεις των δόσεων αν δεν εκπληρωθεί η υποχρέωση της συνδρομής, μετά την καταληκτική ημερομηνία, λύεται η συνεργασία μεταξύ συλλόγου και γονέως και επομένως το παιδί δεν μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις. Προβλέπονται εκπτώσεις για δύο ή περισσότερα παιδιά της ίδιας οικογένειας, για ανέργους γονείς και για οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ αν δεν πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις και
δεν έχει τακτοποιηθεί η όποια οικονομική οφειλή.
4. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το παιδί τους με την εγγραφή του καταλαμβάνει μια θέση στο τμήμα. Η γραμματεία πρέπει να ενημερώνεται σε περίπτωση που κάποιο παιδί θελήσει να διακόψει για οποιονδήποτε λόγο τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Ακαδημιών τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη διακοπή.
5. Με την έναρξη της περιόδου τα παιδιά κατατάσσονται σε τμήματα με κριτήριο την ηλικία και τις τεχνικές γνώσεις που έχουν. Η κατάταξη γίνεται ΜΟΝΟΝ από τους προπονητές των τμημάτων με την έγκριση του Α’ προπονητή και του Υπεύθυνου Ακαδημιών.
6. Κατά την διάρκεια της περιόδου μετά από πρόταση του προπονητή του τμήματος και με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή μπορεί να γίνει αλλαγή του τμήματος του παιδιού και της ομάδας. Στην αρχική κατάταξη όπως και στις προαναφερθείσες αλλαγές η διοίκηση και οποιοσδήποτε άλλος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
7. Για οποιοδήποτε παράπονο ή απορία τους, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται ΜΟΝΟ στον έφορο της ομάδας. Το έργο των προπονητών είναι η προπόνηση και η διαχείριση των αγώνων, καμία διοικητική ή άλλη ευθύνη δεν έχουν και κρίνονται μόνο από τον υπεύθυνο προπονητή Ακαδημιών και κατ’ επέκταση από την διοίκηση. Υποδείξεις ή εκδήλωση παραπόνων στους προπονητές απαγορεύονται αυστηρά. Αν ο γονέας κρίνει ότι η απάντηση του εφόρου δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να απευθυνθεί απ’ ευθείας στον Υπεύθυνο Ακαδημιών και ακολούθως στην Διοίκηση του Συλλόγου.
8. Η παρουσία των εγγραφέντων παιδιών στις προπονήσεις είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Τα παιδιά ΔΕΝ θα συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων αν δεν παρακολουθούν ικανοποιητικό αριθμό προπονήσεων.
9. Η προσέλευση των παιδιών θα πρέπει να γίνεται δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης, φορώντας τον ρουχισμό που η ομάδα έχει προμηθεύσει και χρησιμοποιώντας τα παπούτσια προπόνησης μόνο εντός του γηπέδου.
10. Οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο των προπονήσεων για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών. Η ομάδα δε φέρει καμία ευθύνη για την επίβλεψη των παιδιών μετά το τέλος της προπόνησής τους εκτός εάν έχει προηγηθεί συνεννόηση.
11. Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνονται για διάφορα θέματα από τον πίνακα ανακοινώσεων, από το site του σωματείου και από τις σελίδες στα μέσα μαζικής δικτύωσης.
Τέλος η διοίκηση θέλει να υπενθυμίσει ότι κύριος στόχος της είναι να μάθει στα παιδιά μπάσκετ, να προωθήσει την αξία της ομαδικότητας και να δημιουργήσει τους μελλοντικούς παίκτες της ανδρικής ομάδας. Σε αυτό το εγχείρημα, θεωρεί τους γονείς απαραίτητους και καταλυτικούς συνεργάτες. Η συμμετοχή τους και η συμμετοχή των παιδιών στις εκδηλώσεις του συλλόγου, συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών, που είναι απαραίτητες για την επιτυχία ενός ομαδικού αθλήματος, αλλά και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περίοδος Προπονήσεων Ακαδημίας
Έναρξη:  Αρχές Σεπτεμβρίου  | Λήξη: Τέλη Ιουνίου
Ετήσιο Κόστος Κύκλου Προπονήσεων Ακαδημιών
1.      Ετήσιος κύκλος προπονήσεων τμήματος JUNIOR 250€
  • Μηνιαία συνδρομή 25€, Σεπτέμβιος-Ιούνιος
2.   Ετήσιος κύκλος προπονήσεων τμήματος PROMNI 300€
  • Μηνιαία συνδρομή 30€, Σεπτέμβιος-Ιούνιος
2.      Ετήσιος κύκλος προπονήσεων τμήματος ΜΙΝΙ 300€
  • Μηνιαία συνδρομή 30€, Σεπτέμβιος-Ιούνιος
3.      Ετήσιος κύκλος προπονήσεων τμήματος ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 300€
  • Μηνιαία συνδρομή 30€, Σεπτέμβιος-Ιούνιος
* Στα ποσά των δόσεων των αγωνιστικών τμημάτων δεν συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή υπηρεσίας ιατρού.
 Οικονομική Ενίσχυση Αγωνιστικών Τμημάτων
III. Ετήσιος κύκλος προπονήσεων & αγώνων ΠΑΙΔΙΚΟ: 300€
 IV. Ετήσιος κύκλος προπονήσεων & αγώνων ΕΦΗΒΙΚΟ: 200€ 
V. Το δεύτερο Παιδί της ίδιας οικογένειας δικαιούται έκπτωσης 30% στην ετήσια συνδρομή (εφάπαξ ή με δόσεις)
VI. Το τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας δεν πληρώνει συνδρομή
VII. Για εφ άπαξ εξόφληση στην αρχή της σεζόν, υπάρχει έκπτωση 10%

το Δ.Σ της Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ